ADANA / SEYHAN - Adana Olgunlaşma Enstitüsü

Adana Olgunlaşma Enstitüsü

Çınarlı mah. Cumhuriyet cad. No51 Seyhan/ADANA
Vizyon
Toplam kalite yönetimi felsefesi ile Mesleki Eğitim veren kurumlar içerisindeki öncü konumunu güçlendirerek ulusal boyutta lider ve dünyada model alınan bir kurum olmak.
Misyon
Eğitimde sürekli yenileşmeyi ve gelişmeyi takip ederek genç kız ve kadınlarımız öncelikli olmak üzere insan merkezli eğitim anlayışımızla; Okulumuz sanatsal ağırlıklı eğitim veren kültür merkezi yaparak; geleneksel giyim ve el sanatlarını araştırmak, özelliklerini bozmadan geliştirmek arşiv hazırlamak ve çağdaş yorum ve tasarımla üretim yaparak ulusal/uluslararası boyutta tanıtımını sağlamak ve öğrenci odaklı eğitim anlayışımızla öğrencilerimizin tamamını mükemmel bir gelecek için; alanında çağın gerektirdiği yeterli bilgi ve beceriye sahip, değişen koşullara uyum sağlayabilen, kendine güvenen, mutlu başarılı; meslek elemanları –girişimci-liderler yetiştirmek ve bunun sürdürebilirliğini sağlamak için varız.
Başarılar
Yoğun çalışmayla başlayan Adana Olgunlaşma Enstitüsü dur durak bilmeden çalışmış her yıl artan öğrenci sayısı ile şu anda 3548 öğrenci kapasitesi ile tam yıl tam gün eğitimi vermektedir... Eğitim kadromuz devamlı yurt içi ve yurt dışı eğitim seminerlerine katılarak toplumun istek ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek kurslar açmakta varoşlarda eğitim verilmemiş kadınlarımıza eğitim vererek iş sektörüne kazandırmaktadır. Adana da Çocuk Gelişimi kursu, Pachwork ( Parça birleştirme) ,Kurdele nakışı kursunu açarak ilkleri gerçekleştirmiştir. Pratik kurslarımızla gelişen teknoloji izlenmekte ve bilgisayar teknolojisi ve Grafik Teknolojisi Tasarımı adı altında kurslarımız devam etmektedir. Şu anda hiçbir yerde verilmeyen reklam sektörünün bilgisayar programları okulumuz bünyesinde genç kızlarımıza kurs olarak verilip iş imkânına sahip olabilmektedirler. Adana Olgunlaşma sadece bununla kalmayıp her yıl değişik tarihlerde yapılan defile ve sergilerimiz büyük ses getirmektedir. Kazakistan, Çin, Kıbrıs, Almanya, Katar, Cezayir ve Amerika Türk günlerinde da yapılan defileler halkın büyük beğenisini toplamış, Cumhurbaşkanlığında Hollanda Kraliçesi Beatris için özel bir defilede büyük beğeni toplayarak Ankara da gerçekleştirilmiştir. Okulumuz Başbakanlıkta gerçekleştirilen sergi ve defile yoğun ilgi gördü.Çeşitli kurumlara yapılan seramik dev panolar Adana’da gerçekleştirilen sanat eserleri olarak çok beğeni toplamış yerel ve ulusal gazetelerde yer almıştır.. Cemil İpekçi ile birlikte defile organizasyonunda bulunulmuş bizzat kendisi tarafından Adana Olgunlaşmanın diğer Olgunlaşmalara göre çok zengin çeşitlerinin olduğunu halka duyurmuştur. Kültür Bakanlığı yarışmasında Kolye Tasarımında Türkiye Birinciliği alınmıştır. Geçmiş yıllarda El sanatları Folklorik bebekte uluslararası yarışmada birincilik ödülü alınmıştır. Eğitime verdiğimiz önem Avrupa Birliği Projelerinde aldığımız başarılarla devam etmektedir. “Temel Mesleki Eğitimde Mesleki Rehberlik” adlı Proje ile 9 öğretmen iki hafta süre ile 18.09.2005-02.10.2005 tarihleri arasında okulun Avrupa ortağı olan İngiltere’nin Londra kentinde bulunan Europen Languages Centre de eğitim aldılar. Bu dönemde ise 29 Nisan – 27 -Mayıs 2007 tarihleri arasında Nitelikli istihdamda tekstil hazır giyim sektörünün rekabetçiliğinin artırılması konulu Leanordo Vinci Hareketlilik yerleştirme/öğrenci projesi kapsamında 10 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan ekip yurt dışına gönderilmiştir. 2009 yılından itibaren her yıl ‘ADANA’ temalı sergi düzenleyerek tanıtım ve markalaşma yolunda öncü olmaktadır. Okulumuz Dünya Bankasını ziyaret edip etkinlikler gerçekleştirmiş olup yapılan çalışmalar büyük beğeni toplamıştır. Ayrıca Adana yemek kültürünü anlatan Adana Mutfak Sanatı adlı yemek kitabını hazırlayıp Adana tanıtımında büyük yol katetmiş olup İngilizce ve Türkçe olarak yayınlana yemek kitabımız ulusal ve uluslararası platformlarda büyük beğeni toplamıştır. Durmak, yorulmak bilmeyen Adana Olgunlaşma Enstitüsünün sloganı “Düşleri Gerçeğe, Yeteneği Mesleğe Dönüştüren Kurum. “ diyerek çalışmaya 100 kişilik eğitim kadrosuyla devam etmektedir.
Öğretim Şekli :Yaygın Eğitim
8:30 15:30
Kalarifer
ADSL (1 Mbit)
0 - Lojman bulunmamaktadır.
Bütün toplu taşıma araçlarının güzergahı üzerinde
Şehir merkezi
Cumhuriet caddesi şehir merkezinde