T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Adana Olgunlaşma Enstitüsü

GELENEKSEL ANADOLU DESENLERİ 'SEVGİLİLER' İÇİN AYNALARA NAKŞEDİLİYOR (Basında Enstitümüz)

 

GELENEKSEL ANADOLU DESENLERİ 'SEVGİLİLER' İÇİN AYNALARA NAKŞEDİLİYOR

 

Geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan Adana Olgunlaşma Enstitüsü, 14 Şubat Sevgiler Günü için Anadolu desenleriyle nakşedilen aynalarla farklı bir hediye seçeneği sunuyor.

 

Adana Olgunlaşma Enstitüsünün ahşap, el sanatları ve kuyumculuk atölyesinde kursiyerlerce hazırlanan aynalar, 14 Şubat Sevgililer günü için geleneksel motiflerle süsleniyor.

 

Enstitü Müdürü Seher Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyelerinde 14 Şubat öncesi farklı bir telaşın olduğunu söyledi.

 

Sevgililer Günü için geçmişten günümüze önemli bir yere sahip olan aynalar üzerinde çalışma yaptıklarını dile getiren Coşkun, "Hediyeleşmek bizim kültürümüzde var olan, güzel bir şey. Biz de hediyeleşme kültürünün yaşatılmasına destek olmak istiyoruz." dedi.

 

Osmanlı döneminde aynaların farklı bir özelliğinin bulunduğunu dile getiren Coşkun, "O dönemlerde 'sana, senden daha güzel bir hediye bulamadım' diyerek ayna takdim edilirmiş. Enstitümüzde bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Bunun için değişik atölyelerimizde aynalar yapıyoruz. 14 Şubat'ta pahalı hediyeler almak yerine daha anlamlı hediyelerin verilmesini teşvik amacıyla ayna yapıyoruz." diye konuştu.

 

Coşkun, geleneksel motiflerle süsledikleri aynaların yanı sıra kişiye özel sipariş de aldıklarını, özel günler için anlamlı hediyeler yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

 

20-02-2020

20-02-2020

20-02-2020

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.02.2020 - Güncelleme: 26.04.2024 18:05 - Görüntülenme: 858
  Beğen | 2  kişi beğendi